Copyright©Webdesigner Go │Winterswijk

 

Copyright©Webdesigner Go │Winterswijk

 

Weersverwachting
Winterswijk
Weeronline.nl - Meer weer in Winterswijkweeronline.nl Altijd jouw weer

De ijsbaan is dicht

Home Algemeen Bestuur Nieuws Fotoboek Geschiedenis Contact

1 maart 2018


De Winterswijkse Ruiter en Pony Club heeft op haar terrein aan de Steengroeveweg 30 een tijdelijke ijsbaan ingericht!!

De ijsbaan van WR&PC is geopend van 14.00 tot 21.00 uur.


Geweldig dat de vrijwilligers van WR&PC dit gedaan hebben!  Hulde voor dit initiatief!22 februari 2018


Tijdens de raadsvergadering van 22 februari deelt wethouder Aalderink mee dat de gemeente zal proberen om met medewerking van de brandweer in de huidige vorstperiode een baantje voor de jeugd op te spuiten. Dit zal gebeuren op een plein in ‘de Vliertuin’ aan de Olmenstraat.

In dezelfde vergadering antwoordt de wethouder op een vraag van de heer van Beek (VVD) over de stand van zaken betreffend de aanleg van een nieuwe ijsbaan:

“Er wordt achter de schermen keihard gewerkt …..en zoals het er naar uitziet moet het gaan lukken……maar ik durf pas garanties te geven als ik echt 100% zeker weet dat het zo is. Maar die ijs-skeelerbaan daar zijn we het wel over eens, die moet er komen en we streven er inderdaad naar dat er volgend jaar in het winterseizoen geschaatst kan worden.”9 februari 2018


De korte vorstperiode begin februari heeft er voor gezorgd dat op een aantal plaatsen in Nederland geschaatst kon worden op natuurijs.

In vrijwel alle gevallen ging het om banen waarbij een dun laagje water op een ondergrond van lichtgekleurd asfalt heel snel kon bevriezen. Zo kon bijvoorbeeld in Haaksbergen, Doetinchem en Arnhem de afgelopen dagen geschaatst worden op een combibaan, die buiten het ijsseizoen gebruikt wordt als skeelerbaan. WIJV heeft in haar plan bij de gemeente Winterswijk bepleit, dat ook in Winterswijk een combibaan aangelegd wordt, zodat ook Winterswijkse schaatsliefhebbers al na een paar nachten vorst zullen kunnen schaatsen. Wethouder Aalderink heeft gezegd te streven naar realisatie van een dergelijke baan in de loop van 2018


31 Oktober 2017

Tijdens een gesprek van WIJV met de wethouder constateert WIJV dat de gemeente  op zeer korte termijn stappen moet maken, omdat het anders erg lastig wordt om in 2018 een nieuwe ijsbaan te realiseren. De wethouder onderkent dit en hij verklaart daarnaast dat hij nog steeds streeft naar realisatie van een nieuwe ijsbaan eind 2018, maar dat de gemeente nog geen definitieve locatie heeft.


14 September 2017

Op een vraag in de gemeenteraad van de heer van Beek, waaraan de burgemeester toevoegt “Kunnen we schaatsen volgend jaar wethouder?” antwoordt wethouder Aalderink: “Als het aan mij ligt wel. …….  Ons streven is om nog dit jaar de stappen daarvoor klaar te hebben en ook in de openbaarheid te brengen en dat we inderdaad volgend jaar december ‘ijs en weder dienende’ kunnen schaatsen in Winterswijk op een ijsbaan, die in die mate voldoet dat het veel sneller zal kunnen gaan dan op de huidige ijsbaan het geval was….   …  .. We gaan de goede kant op. Nogmaals als het aan mij ligt kunnen we volgend jaar misschien wel in november al schaatsen.”


20 Juli 2017

In een gesprek met burgemeester en wethouder Aalderink licht WIJV haar plan voor de nieuw aan te leggen ijsbaan toe. Zowel de burgemeester als de wethouder geven aan positief te staan tegenover het door WIJV gepresenteerde plan.


April 2017

WIJV presenteert haar startnotitie met de visie op de aan te leggen nieuwe ijsbaan aan de raadsfracties. Het plan behelst de aanleg van een zogenaamde combibaan met een toplaag van lichtgekleurd asfalt, die buiten de vorstperiode gebruikt kan worden om te skeeleren. Tijdens een vorstperiode kan een dunne laag water op de baan worden gepompt zodat er na weinig vorstdagen al ijs wordt gevormd dat geschikt is om op te schaatsen. De reacties zijn positief.


23 Maart 2017

Op vragen in de gemeenteraad van de heren van Beek en Jonker antwoordt wethouder Aalderink:

“Ik ga er vooralsnog van uit dat we in de loop van dit jaar een nieuwe plek voor de ijsvereniging kunnen vinden en als het dan inderdaad toch eens  een keer wil gaan vriezen in Nederland dat we dan volgend jaar inderdaad, of eind dit jaar, begin volgend jaar gewoon kunnen schaatsen in Winterswijk en we proberen dat te combineren met een aantal andere dingen.”


28 Februari 2017  

Voor de laatste maal is de waterafvoer van de ijsbaan aan de Misterweg open gezet. Het water loopt langzaam van de baan.
26 en 27 Januari 2017

Tijdens een korte vorstperiode kan er twee dagdelen geschaatst worden op de ijsbaan aan de Misterweg. WIJV verwelkomt tijdens die twee dagdelen 325 bezoekers.


December 2016

De gemeenteraad van Winterswijk is akkoord gegaan met de verkoop van het terrein aan de Misterweg, waarop de ijsbaan van WIJV gelegen is, aan HSF Logistics.

De gemeente verklaart met WIJV in gesprek te gaan over de aanleg van een nieuwe ijsbaan op een nog nader te bepalen locatie.